BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Quaestor: 225 forintig emelkedhet a svájci frank árfolyama

A következő hetekben a forint gyengülhet az euróhoz és a svájci frankhoz képest, viszont erősödhet a dollárhoz viszonyítva a Quaestor elemzői szerint. A magyar részvények közül a Mol papírjait tartják a legígéretesebbnek a brókercég szakértői.

Háda Bálint, a Quaestor vezető elemzője mai sajtótájékoztatóján elmondta: hamarosan megfordulhat a dollár hosszabb ideje tartó erősödése és várhatóan hosszabb ideig 1,40 dollár fölött lesz az euró árfolyama. Ennek köszönhetően a forint, mint euróhoz kötődő valuta is erősödhet az amerikai fizetőeszközhöz képest. A dollár árfolyama rövid távon 193 forint alá, hat-nyolc héten belül pedig 160-177 forint közé csökkenhet.

A vezető elemző szerint ugyanakkor a forint gyengülése várható az euróhoz és a svájci frankhoz képest. A svájci frank árfolyama 215-225 forint között, az euróé pedig 273-290 forint között ingadozhat a következő hat-nyolc hétben.

A Quaestor elemzői a magyarországi részvények közül a Mol papírjait tartják a legígéretesebbnek, mert több tényező is kedvez az olajvállalat papírjainak. Az arab világban tapasztalható felkelések alig érintik a Mol gazdálkodását, ugyanakkor az olaj emelkedő árából profitál a cég, mert az Ina integrálása óta bevételeinek 60 százaléka kitermelésből származik.

Ugyanakkor a japán természeti katasztrófa lecsökkentette a világ kőolajfinomítói kapacitását, ami felértékelte a meglévőket. Ráadásul a Mol tulajdonában lévő finomítók uráli olajból készítenek jó minőségű üzemanyagokat, és a jelenlegi folyamatok az uráli és a Brent olaj ára közötti különbséget is növelik.

A brókercég elemzői kedvező fejleménynek tartják az OTP-nél, hogy a vártnál kisebb mértékben romlott a bank hitelportfóliója késedelmesség szempontjából. Emellett a bulgáriai és oroszországi leányvállalat is jelentősen hozzájárul a hitelintézet profitjához. A gyógyszeripari cégek jövőbeli árfolyamát pedig jelentős mértékben befolyásolhatja, hogy a kormány pontosan hogyan szabályozza a gyógyszerkasszákban lévő pénz elköltését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.