BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új lakások forgalma: Közel fél évszázada nem volt ilyen Amerikában

Szerdán a piac gyengén nyitott, de szépen visszaemelkedve pozitívban tudfott zárni. A japán és a líbiai krízis, a portugál gazdasági bizonytalanság, valamint az olajárak fényében ez több, mint figyelemre méltó.

Forrás: Tradenet Global

Az S&P 500 index nem tudta átlépni az 1300 pontot. A félelem-indikátorként is ismert VIX index a múlt héten elérte a 30 pontot is, de szerdára ismét 19 pontra esett.



A Kereskedelmi Minisztérium friss adatai szerint az új építésű lakóingatlanok forgalma 16,9%-kal esett februárban, amire az adat nyilvántartásának 1963 kezdete óta nem volt még példa.

Csütörtökön a Red Hat (RHT) 1+0.58%-ot száguldott a zárás utáni kereskedésben, mivel a negyedik negyedévi profit 43%-kal emelkedett az előző évi adathoz képest. A Micron Technology (MU) +3.77%-os emelkedése az elemzői becsléek túlteljesítésének köszönhető, mivel 2 helyett 7 centes részvényenkénti eredmény jelentkezett a cégnél. A Sandisk (SNDK) érdekes mozgás produkált és +1.04%-ot drágult a zárás után.

Csütörtökön a GameStop Corp (GME) a nyitás előtt, a Research in Motion (RIMM) és az Oracle (ORCL) pedig zárás után jelent.
A kereskedők figyelmét a 10 órakor megjelenő tartós fogyasztási cikkek adatai, és a nyitás előtt megjelenő heti munkanélküliségi adatok kelthetik fel. E két adat jó bepillantást adhat a munkaerőpiac helyzetébe. Az elemzők és piaci résztvevők a csökkenő munkanélkülisg folytatódására számítanak.

 
S&P500 (SPY)

Az S&P 500 a reggeli veszteségeiből a nap felére fel is épült, és stabil napon belüli emelkedő trendben kereskedve pozitív tartományban zárt. Ennek ellenére még mindig a bizonytalanság az úr, és bármelyik pillanatban elindulhat a zuhanó trend. A piac ereje most sem elegendő ahhoz, hogy a 130.10-es értékű 20 napos mozgóátlag, vagy legalább a 130 pontos pszichológiai szint fölé emelkedjen. Ha a piac ezt mégis meg tudja tenni és fölötte zárni, a következő rövid távú cél a két hete 132.39-nél nyitott gap bezárása.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.