BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A csalódott befektetők lehúzták az acélipart

Jó ideje először fordul elő, hogy az amerikai részvénypiacon a vevők nem tudtak rövid távú támaszt nyújtani a piacnak, és az eladók kerültek nyeregbe.

Szerző: Tradenet Global

Az indexek így az elmúlt hónap legnagyobb esését produkálták, a részvények élesen estek. Ennek okozója a japán nukleáris helyzet romlása, és az Alcoa (AA -6.02%) rossz jelentésére való reakció. Japán a fukusimai katasztrófa veszélyességét 7-esre, a legmagasabb fokozatra változtatta. Ez megfelel az 1986-os csernobili atomkatasztrófának. A hatalmas, 9-es erősségű földrengés utórengései még mindig pusztító hatással vannak az országra.

Az Egyesült Államokban az Alcoa megnyitotta a gyorsjelentések sorát, és ugyan egy centtel túlteljesített a nyereségben, de a bevételek elmaradtak a várttól. A csalódott befektetők nemcsak a részvényt, de az egész szektort lehúzták.

Az energiaszektor is esett az olajár 3%-os gyengülésének hatására, így az olaj 106.25 dollárba kerül. Ennek legnagyobb haszonélvezői a légitársaságok. Az United Continental (UAL) +5.8%-ot, a Delta (DAL) pedig +5%-ot erősödött.

Szerdán a nyitás előtt az első nagybank, a JP Morgan (JPM) is közzéteszi eredményét. Idáig a részvény +10%-ot erősödött, mellyel felülteljesíti versenytársait. A tőzsde elvárása 1.16 dolláros nyereség részvényenként.

New York-i idő szerint 8:30-kor a kiskereskedelmi forgalmak adata lát napvilágot. Az elemzők 0.6%-os emelkedésre számítanak. Az üzleti készletek 10 órakor jelennek meg, és várhatóan alacsonyak lesznek. Ez jó hír a piacoknak, mivel így szükségessé válnak nagyobb beszerzések a cégek részéről. A Fed Bézs Könyve délután lesz olvasható, és ez kelthet némi figyelmet.

S&P500 (SPY)

Az S&P 500 index támaszpontra esett az 50 napos mozgóátlag 130.82-es szintjén. Ennek elérése előtt megjelentek a vevők, és jelentősen a napi mélypont fölé tudták emelni az indexet. Az 50 napos mozgóátlag elesése további gyengülés előtt nyithatja meg az utat, melynek során rövid távon akár 128 pontig is eshet az árfolyam.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.