BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forintot nem rázta meg a leminősítés – Új csúcsra került

Az eurót 264,5 forinton jegyzik kedd délután, amely újabb csúcsot jelent.

A forint új csúcsra erősödött az euróval szemben kedd délután. Az eurót 264,5 forinton jegyzik a bankközi devizapiacon, a napi legerősebb árfolyam 264,26 forinton alakult.

Elemzők azonban nem számítanak arra, hogy a forint tartósan átlépi a 265-ös kurzust az euróval szemben.

Újabb éves csúccsal kezdte a forint a hetet, megérintve a 265-ös szintet, amely egyelőre megtámasztotta az euró/forint árfolyamát – írja kommentárjában a Raiffeisen.

A forint felzárkózott a régiós devizákhoz, amelyek 0,15 százalék körüli erősödést mutatnak az euró ellenében napon belül. Egyedül a cseh korona lóg ki a sorból ennél valamivel szerényebb erősödéssel.

A hazai deviza délelőtt gyengülésnek indult, amikor a Moody’s hitelminősítő 7 magyar bankot minősített le. Az eurót ekkor 265,6 forinton is jegyezték, a napi leggyengébb árfolyamot 265,9 forinton láthattuk.

A svájci frankkal szemben nem tudott erősödni a forint, de visszanyerte reggeli, a leminősítés előtti árfolyamát, amely 202-es szinten található.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.