BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forintról lepattantak a rossz hírek

A forint délelőtt erősödést mutatott, majd délutánra elfogyott az előny, azonban még így is jobban teljesített ma, mint a régiós devizák.

A forint reggel erősödni tudott az euróval szemben, azonban hamar elveszítette 0,35 százalékos előnyét, és visszaesett a 264,3 forint körüli árfolyamra. Az eurót délelőtt 263,2 forint alatt is jegyezték.

A forint stagnálást mutat délután, azonban ezzel a teljesítménnyel is a régió legjobban teljesítő devizája. A cseh korona 0,15, a román lej 0,25, míg a lengyel zloty 0,35 százalékot esett a közös európai fizetőeszközzel szemben csütörtökön.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) kivételesen nagy érdeklődés mellet adott el 1 év lejáratú kincstárjegyeket. Az elsődleges forgalmazók több mint 200 milliárd forintért vettek volna adósságpapírokat, az ÁKK 10 milliárd forinttal, 60 milliárd forintra emelte a kibocsátási mennyiséget.

A svájci frankot 205 forint alatt jegyzik valamivel, az amerikai dollárral 178,5 forinton kereskednek a bankközi devizapiacon. A dollárt délelőtt 177,4 forint körül is jegyezték, amely 17 havi csúcsnak felelt meg.

Az amerikai gazdaság az idei első negyedévben mindössze 1,8 százalékkal növekedett, amely alulmúlta az elemzői várakozásokat, és a heti friss munkanélküliség adat is kedvezőtlen volt, amely hozzájárult a nemzetközi hangulat romlásához. 25 ezerrel többen, 429 ezten vannak a heti új munkanélküliek, amely 3 hónapos csúcsnak felel meg. Az amerikai vezető indexek nem találtak irányt.

A magyar államkötvények másodpiacán hozamcsökkenést mértek az éven túli lejáratú állampapírok esetében. Az egy éves kötvények hozama 3 bázisponttal 5,92 százalékra csökkent, a 3 éves kötvények hozama 1 bázisponttal 6,44 százalékra mérséklődött. Az 5 éves kötvények hozama 3 bázisponttal került lejjebb, 6,75 százalékon áll a hozam. A hosszú, 10 éves állampapírok hozama pedig kereken 7 százalék, szerény 1 bázispontos csökkenéssel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.