BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ekkora felvásárlás még nem volt a magyar faktoringpiacon

Az Erste megvásárolja a Magyar Factor Zrt.-t, a hazai iparág eddigi legnagyobb tranzakciójával Magyarország 2. legnagyobb faktoring szolgáltatója jön létre.

Az Erste Bank Hungary Zrt. vállalati banki szolgáltatási színvonalának és piaci részesedésének további növelése érdekében megvásárolja a Magyar Factor Zrt. részvényeinek 50 százalékát. A hatóságok jóváhagyását követően ezzel a tranzakcióval az Erste Magyarország 2. legnagyobb faktoring szolgáltatója lesz, mintegy 22 százalékos piaci részesedéssel - írta a Napi Gazdaság az Erste bejelentésére hivatkozva.

Az Erste Bank Hungary Zrt. mostani befektetése a belföldi vevőfinanszírozásban rejlő kihasználatlan potenciálra épülő üzleti stratégián alapszik, és egyben a rövidlejáratú hitelezés irányát is kijelöli.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.