Forint, ma reggel - Elképzelhető további gyengülés

Ma sem az euró, sem a svájci frank esetében nem látható jelentős mozgás, ugyanakkor az elemzők szerint elképzelhető technikai korrekció.

Egy euróért jelenleg 266,50 forintot adnak, ez enyhe javulás a tegnapi, 266,32 forintos záráshoz képest. A mai átlagárfolyam 266,44 forint, de a deviza már megkarcolta a 267-es határt is.

Tegnap is folytatódott a forint korrekciója, az árfolyam ismét megfordult 267 felett. Ma reggel viszont enyhe forint-erősödés van kibontakozóban. A lengyel zloty eközben jelentősebb erősödésnek indult, miután a lengyel infláció nagyot ugrott márciusban.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Tegnap Matolcsy újabb részleteket árult el a pénteken benyújtandó konvergencia-programról, érdemi újdonság és a forint erejét tápláló bejelentés azonban nem hangzott el. A konvergencia-program a Széll Kálmán terv számait tartalmazza, tehát intenzív deficit és adósság-csökkentést irányoz elő. Várhatóan pénteken sem érkezik újabb érdemi piacmozgató információ, miközben a hiány- és adósságcsökkentési szándék pozitív üzenet a befektetők
felé.

A Raiffeisen rövid távon továbbra is elképzelhetőnek tartja a forint technikai jellegű korrekcióját a 270-es szint irányába. A devizakereskedők ma 265,90-268,30 közötti mozgást várnak.

A svájci frankért most 205,95 forintot adnak, míg tegnap 205,72 forinton fejezte be a napot az alpesi deviza. A mai legrosszabb árfolyam egyébként 206,60 forint volt, de már a 205-ös szint közelébe is visszaugrott az árfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.