BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Három éve először fizet osztalékot az OTP - Nem is keveset!

Az OTP részvényesek legalább 72 forint osztalékot kaphatnak részvényenként, miután a bank igazgatósága a közgyűlésnek névértékre vetítve 72 százalékos osztalékot javasol, de a saját részvények utáni osztalékot is a többi részvényesnek fizetik ki - derül ki a bank csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közgyűlési előterjesztéséből.

A részvényeseknek ténylegesen kifizetendő osztalék mértékét úgy számítják ki, hogy a társaság a saját részvénynek minősülő részvényekre eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között.

A bank az elmúlt három évben nem fizetett osztalékot, utoljára 2007-ben részesültek a részvényesek az eredményből, akkor részvényenként 145 forint osztalékot kaptak.

A bejelentés összhangban van a piaci várakozásokkal: az Equilor korábban 60-70 forintos osztalékot várt részvényenként. A hírt pozitívan értékelhetik a piaci szereplők, bár nem számítanak heves reakciókra a bejelentéshez köthetően. Az osztalékhozam valamivel 1 százalék fölötti, bár ezt a papírt nem az osztalék miatt vásárolják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.