BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jönnek a lakáshitel-akciók!

A jövedelem folyószámlára érkezését és a magas egyenleget díjazzák a bankok

A kilakoltatási moratórium meghosszabbítása ellenére a bankok reménykednek abban, hogy a következő hónapokban, ha lassacskán is, de fellendül a lakáshitelezés. Tavaszi akciók most is vannak, ezek a díjak elengedéséről szólnak, és a hűséges ügyfelek nagyobb kedvezményben részesülhetnek.

Mint minden tavasszal, az idén is kirukkolt szinte az összes hazai hitelintézet valamilyen akciós lakáskölcsönnel annak ellenére is, hogy a szakmában sokan a hitelezés megszűnésével riogattak. A választék most a devizanemet illetően a korábbiaknál szűkösebb, hiszen csak forintalapon nyújthatnak a bankok jelzálog-fedezetű kölcsönöket, de más tényezők is nehezítik a hitelnyújtást. Az egyik legtöbbet emlegetett ilyen ok a kilakoltatási moratórium meghoszszabbítása.

A bankok sosem pártolták a hitelproblémák ilyen eszközzel való „kezelését”. A lakás- és szabad felhasználású jelzáloghitelek árazása ugyanis az ingatlanfedezet hitelkötelembe való bevonása miatt általában kedvezőbb, mint egy fedezetlen fogyasztási kölcsöné, a moratóriummal viszont elvész a fedezet. Ez pedig hosszú távon akár az újonnan befogadott ingatlanfedezetű hitelek kamatainak emelkedéséhez is vezethet, emiatt is kiemelten fontos a moratórium hosszabbítása helyett a bajba jutott adósok megsegítésére más pénzügyi megoldások kidolgozása – javasolják az OTP Bank szakértői.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.