BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megmutattuk a Széll Kálmán-tervet: Nagyon tetszik a befektetőknek

Az Államadósság Kezelő Központ üzleti vezérigazgató-helyettese "meglepődött" a nemzetközi hírügynökségek által közölt híreken. "Ügylethez nem kötődő" befektetői találkozók nem a devizakötvények kibocsátásáról szóltak - hangsúlyozta. Búzás László kiemelte, hogy a befektetők "nagyon pozitívan fogadták" a Széll Kálmán-terv részleteit.

Meglepődött a nemzetközi hírügynökségek által közzétett információkon az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A nemzetközi hírügynökségek délelőtt arról számoltak be, hogy Magyarország nem bocsát ki azonnal újabb devizakötvényeket.

Búzás László, az Államadósság Kezelő Központ üzleti vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a napokban Nyugat-Európában lebonyolított ügylethez nem kötődő (úgynevezett non deal) befektetői találkozók nem devizakötvények kibocsátásról szóltak. A roadshow célja a Széll Kálmán-terv, illetve az április 15-én benyújtott magyar konvergencia program megismertetése volt az európai befektetetőkkel.

A befektetők „nagyon pozitívan fogadták” a költségvetési kiigazítási program részleteit - mondta a Világgazdaság Online-nak a vezérigazgató-helyettes. Az ÁKK-t "nem sürgeti az idő", hiszen az éves devizafinanszírozási tervben szereplő 4 milliárd euró háromnegyede március végéig kibocsátásra került.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.