BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot vesztett az OTP és további zuhanás jöhet - Miért?

Jól kezdett a Budapesti Értéktőzsde, a blue chipek mind zöldben állnak. A tegnapi nap legnagyobb vesztese az OTP és a Quaestor elemzői szerint újabb nagyobb esés is elképzelhető.

A BUX 1,29 százalékos pluszban, 23 585 ponton áll. A Mol ára 24 310 forint, ez 1,69 százalékos emelkedés. Az MTelekomért 607 forintot adnak, ez 0,49 százalékos pluszt jelent. Az OTP 1,76 százalékos emelkedéssel 6 049 forintnál tart, a Richter 0,66 százalékos pluszban, 36 850 pontnál tart.

Zárásra a korábbi kitörési szint alá került a BUX index, így könnyen előfordulhat, hogy ezzel a mozdulattal be is halt a kitörési kísérlet. Természetesen még a mai, holnapi zárást célszerű ezzel a kijelentéssel megvárni, de amennyiben folytatódik a csökkenés - erre minden esély megvan -, igazán komoly támaszt csak 22 500 pont környékén találunk a Quaestor elemzői szerint.

Egészen az emelkedő trendcsatorna alsó támaszának közelébe csapták a Mol árfolyamát, korábban már többször láthattunk ehhez hasonló mozgást a papírtól. A fő kérdés most az, hogy mely szint tudja majd tényleges megállítani a csökkenést. Amennyiben letörne a trendcsatorna, egy időre félretehetjük az optimista forgatókönyvet, így meghatározó időszak előtt állunk.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Hatalmas eladói nyomás nehezedett a bankszektorra, így a hazai piacon a legnagyobb vesztes természetesen az OTP lett. Ezzel vissza is töltötte a kitöréskor hagyott rését, és pillanatnyilag a kitörési szint alatt tartózkodik az árfolyam. Ezzel komoly esély mutatkozik rá, hogy a kitörés behal, ez esetben igen erős momentumot kapna az árfolyam lefelé. A következő néhány napban választ kaphatunk a felmerülő kérdésekre.

Oldalazásban a Richter árfolyama, egyelőre a 36500 forintos szint megtartotta, ami mindenképpen pozitív jelenség. Amennyiben nem esik szignifikánsan a 36000 forintos szint alá a következő napokban, dupla alj alakzatban mozoghat a későbbiekben.

Az MTelekom esetében is korrekciót láthattunk, és ennek során ismét az emelkedő trendvonal alatt zárt az árfolyam. Az 590-600 forintos zónára célszerű figyelni, amennyiben szignifikánsan elesik, egyelőre búcsút inthetünk az emelkedésnek, de a közelgő osztalékfizetés ellenkező irányba hat, így komoly csatára lehet számítani jelen szinteken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.