BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb 750 millió dollárnyi kötvényt bocsáthatunk ki

Az Államadósság Kezelő Központ a napokban újra dollárkötvény-kibocsátásbe kezdhet - írta a Bloomberg az ügyhöz közel álló, névtelen forrásra hivatkozva.

Amennyiben a kötvénykibocsátás valóban végbemegy, úgy a márciusi kibocsátáskor piacra került 750 millió dollárnyi, 2041-es lejáratú kötvény állománya megduplázódik.

A Bloomberg forrása szerint a márciusihoz hasonlóan az ÁKK ismét a BNP Paribas, a Citi és a Deutsche Bank pénzintézeteknek ad majd mandátumot egy amerikai dollárban denominált kötvény kibocsátásának megszervezésére.

A papírok a magyar államadóssághoz hasonló besorolást kaphatnak a nagy hitelminősítőktől, vagyis a Moody''s-től "Baa3", az S&P-től "BBB-" osztályzat várható.

Az ÁKK az idén összesen négymilliárd euró (5,4 milliárd dollár) értékben tervez külföldi devizában denominált kötvényt kibocsátani, amelynek segítségével az IMF, valamint az unió 2008-as hitelcsomagjából esedékes kétmilliárd eurót és lejáró adósságát fizetheti vissza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.