BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszagyengült a forint: Távolabb kerültünk a lélektani határtól

A forint tegnap este a lélektani 265 forint alá erősödött, és szerda reggel a frankkal szemben is a lélektani 200-as árfolyam alá kapaszkodott a hazai deviza. Az erősödés azonban nem bizonyult tartósnak a frank ellenében.

A hazai deviza elveszítette reggeli lendületét: 263,7 forinton jegyzik délelőtt, a tegnapi záróárfolyama környékén. Reggel 263 forintig erősödött a forint az euróval szemben.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A svájci frank ellenében 199 forintig erősödött, azonban a svájci várakozásokat meghaladó - éves alapon 1 százalékos - inflációs adat után a frank erősödni kezdett, mivel felerősödtek a kamatemelési várakozások, és 201 forintra kúszott fel az alpesi deviza ára.

Nem meglepő, hogy a forint nem tudott tovább erősödni: a nemzetközi befektetői hangulat kissé negatív, az európai vezető tőzsdeindexek minimális korrekciót mutatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.