BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vörösben a piac - Túl hirtelen ugrott magasra az OTP

Mínuszban nyitott a BUX, a blue chipek mindegyike vörösben van és a Quaestor elemzői szerint újabb, jelentős negatív elmozdulás következhet.

A BUX fél tíz előtt 24 065 ponton áll, ami 1,3 százalékos csökkenés. A legnagyobb negatív mozgás a Molnál figyelhető meg, a papír 1,67 százalékos értékvesztést követően 24 975 ponton áll. Az MTelekom 0,16 százalékkal kevesebbet, 607 forintot ér, az OTP 1,57 százalékos mínuszban, 6 236 forinton áll, míg a Richterért 37 575 forintot adnak, ez 1,45 százalékos csökkenés.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A Quaestor elemzői szerint a BÉT-en nagyobb elmozdulás következhet, hiszen tegnap tovább szűkültek a Bollinger-szalagok. Ez a mozgás nagy valószínűséggel lefelé fog következni, a csökkenés során támasz lehet az 50-es mozgóátlag, nagyobb esés esetén az alsó trendcsatorna támaszvonala.

A bizonytalanság, negatív korrekció folyatódhat a következő napokban is, akár a 24 200 forintos szintet is visszatesztelheti a Mol árfolyama.

Az OTP egyelőre esni sem tudott, de az elemzők szerint egyértelmű, hogy túl hirtelen jött az emelkedés, korrekcióra van szüksége a papírnak. A fenti résből nyitva maradt részt már nem tudta betölteni, várhatóan nyitva maradhat egy ideig. A korrekció során a 6 000 forintos szint alá nem szabad esnie, így később nyugodtan folytatódhat az emelkedés.

Számos kérdőjel felmerül a Richter várható mozgásával kapcsolatban. Egyfelől a vállalat szempontjából nem túl pozitív hírek érkeztek a gyógyszerkasszával kapcsolatban, ez értelemszerűen eladókat csalt a piacára. Másfelől technikailag, amennyiben a tegnapi aljpont alá nem esik szignifikánsan, és ezen a szinten fordulni tud a papír, egy ígéretes technikai alakzatot rajzolhat, de mindenképpen várni kell most néhány napot, hiszen a nemzetközi hangulat sem a legkedvezőbb jelenleg.

Tegnap délutánra elfáradt, de technikailag még lehet felfelé hely, hiszen az Elliott-ciklusból 630 forintos célértéket kapunk a Magyar Telekom esetében. A pozitív forgatókönyvet az emelkedő trendcsatorna szignifikáns letörése esetén vethetjük el - véli a Quaestor.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.