BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csúnya véget ért a nyerő széria

Csúnya véget ért a nyerő széria Wall Streeten, miután a dollár az egekbe szökött, ahogy az árupiac leesett. Az elmúlt három napon a piac erőteljes lendülettel tért vissza az emelkedő trendbe.

Szerző: Tradenet Global

Bizonytanság légköre lengi körül a mostani trendet a magasabb kamatláb és az instabil görög helyzet miatt. A kamatemelés miatti aggályokat a kínai hírek tüzelték fel, a fogyasztói árindex 5.3%-os emelkedésével. Az Angol Nemzeti Bank ugyancsak fontolgatja a kamatemelést, amitől a bank a fogyasztói árindex 2%-os határ fölé emelését várja és ott is tartja 2012-ig. A dollár megerősödése az euróval szemben egyre növekvő aggodalmat vált ki Görögország kölcsöneivel szemben.

Az előző kereskedési nap végére a dollár 1%-ot emelkedett. Az árutőzsde erre -3%-os összeomlással reagált. A gyenge részvény és árupiaci szektor kombinációja sebezhetővé tette az energia szektort, -2.9%-os esést produkálva. Az energia és árupiaci szektor leggyengébb részvényei az FXC, ATI, COG volt az S&P 500-ban. A Dow Jones-ban pedig a Disney (DIS) volt a leggyengébb részvény, -5.9%-os értékcsökkenést könyvelt el, miután nem tudta elérni az elemzők által becsült eredményeket a második negyedévben.

Csütörtök: Cisco (CSCO) lecsúszott a zárás utáni kereskedésben, miután a cég vezérigazgatója, John Chambers azt nyilatkozta egy elemzőkkel folytatott beszélgetés során, hogy gyenge negyedik negyedéves teljesítményre számít 2011-ben, pedig Chambers megjegyzése előtt a Cisco részvény 4%-os emelkedésben volt.

A részvény élesen irányt váltott a bejelentés után. Csütörtökön az energiaszektor vezetői kongresszust tartanak a háztartási energia és a kereskedelmi bizottsággal és értekezni fognak az energiaár emeléséről. CVX, XOM és COP esetleg a figyelem középpontjába kerülhet a megbeszélés miatt. Hatalmas teljesítménynövekedése volt a Macy’s-nak (M), ami több mint 7%-ot növekedett. A cég versenytársa, Kohl’s (KSS), a kereskedés előtt fog jelenteni. A Nordstrom (JWN) egy újabb kiskereskedő, akitől jelentést várnak kereskedés előtt. A termelői árindex, a munkanélküliségi adat és a kiskereskedelmi forgalmi adat szintúgy kereskedés előtt fog kijönni.

S&P500 (SPY)

Az egész piacon dúl az eladók és a vevők közötti küzdelem, anélkül, hogy akár a medvék, akár a bikák döntő győzelmet érnének el. A 133 pontos szint alatt és a 137-es szint fölött található a támasz és az ellenállási szint. A piacnak az egyik szintet át kell törnie valamelyik irányban, hogy gyors reakciójú elmozdulás következzen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.