BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ellenállásra tör az OTP - Mire érdemes figyelni?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 8,42 pontos emelkedéssel, 23.791,72 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,04 százalékkal erősödött.

A vezető részvények közül egyedül a Mol papírok vesztettek értékükből: 0,34 százalékos mínusszal 23420 forinton áll. A Richter a várnál kedvezőbb gyorsjelentésének köszönhetően 0,13 százalékkal emelkedett nyitáshoz képest, jelenleg 37800 forinton áll. Az OTP 0,11 százalékos pluszban 6345 forinton áll, míg a Magyar Telekom részvények a keddi esés után ma ismét emelkednek, nyitás óta 0,36 százalékkal 556 forintra javult.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a "hangulatindikátornak" kiváló instrumentumok, mint az euró, vagy a nyersanyagok ismét erősödnek.

Mintha mégis csak felfelé jönne ki a világ az utóbbi hetek bizonytalankodásából, véli az elemző, hozzátéve, hogy nálunk ebből még semmi nem látszik. A Mol még nem kezdett el újra felzárkózni - talán itt jöhet egy nagyobb emelkedés, ha tényleg megnyugodott a világ -, az OTP pedig az esésben nem vett részt, így annak visszapattannia sincs honnan.

Szerdán a két gyógyszergyártó eredményét is árazhatja a piac. A közzétett negyedéves eredmények alapján igazából csak az Egis tért el drasztikusan a várakozásoktól, itt a vártnál 30 százalékkal jobb üzemi eredménynek lehet majd örülni. A Richter jelentése enyhén elmaradt a várakozásoktól, ez vélhetően nem fogja elérni a piac ingerküszöbét, így különösebb reakció sem lesz - vélekedett Balásy Zsolt.

Varga Zoltán, a Quaestor Zrt. elemzője szerint is optimista a hangulat a nemzetközi tőzsdéken, de úgy véli, a hazai piac a következő napokban is kissé alulteljesítő lehet.

Hozzátette, a a vezető részvények közül az OTP hamarosan megcélozhatja a 6400 forintos ellenállást, a Mol pedig a korábbi csökkenés korrekcióját hajtja végre, de 24000 forintnál már "sűrűsödnek az ellenállások".

A gyógyszerpapírokra érdemes lesz figyelni, hiszen az Egis a vártnál jobb negyedéves számokkal örvendeztette meg a befektetőket, míg a Richter gyorsjelentése vegyes lett. A forint továbbra is erős maradhat, az euróval szemben a 263-265-ös tartományban mozoghat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.