BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Enyhe optimizmusban a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 69,49 pontos emelkedéssel, 23.781,86 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,29 százalékkal erősödött.

A vezető részvények közül a Mol papírjainak árfolyama 0,88 százalékkal 23435 forintra emelkedett nyitáshoz képest. A Magyar Telekom papírok árfolyama 0,17 százalékos emelkedéssel 560 forinton áll. Míg az OTP is emelkedni tudott - 0,15 százalékkal 6350 forintra, addig a Richter részvényeinek árfolyama enyhén, 0,25 százalékkal 37610 forintra csökkent.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a múlt héten tapasztalt profitrealizálás hangulatában folytatódhat a most induló hét is.

Az elemző kifejtette, hogy a múlt héten egy komolyabb profitrealizálás látszott a fejlett piacokon, sőt, immár az euró/dollárban is, ami egy nagyobb fejlődő piaci korrekció elengedhetetlen feltétele. Ennek ellenére a BÉT-en még nem igazán jelentek meg az eladók, kivéve talán csak a Mol, aminek árfolyamát a zuhanó olajárak mellett az egyre intenzívebb szíriai hírek is ostromolják.

Az elemző szerint a korrekció folytatódhat ezen a héten is, az irány szempontjából pedig a kulcs nem a nálunk is megkezdődő jelentési szezon, hanem az euró/dollár és a nyersanyagok árfolyama lesz.

Az elemzői várakozásoknak megfelelően ugyanakkor árfolyameséssel indult a kereskedés hétfőn a főbb európai tőzsdéken. A londoni FTSE-100 index a kereskedés kezdetén 0,49 százalékos, a frankfurti Xetra-DAX 0,44 százalékos, a párizsi CAC-40 0,58 százalékos gyengülést mutatott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.