BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Enyhe pluszban a BÉT - Az OTP kezdett a legerősebben

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 34,38 pontos emelkedéssel, 23.401,30 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,15 százalékkal erősödött.

A vezető részvények közül az elemzői várakozásoknak megfelelően az OTP kezdte legerősebben a napot: 0,49 százalékos emelkedéseel 6270 forinton áll az árfolyam. Emelkedett a Mol papaírok kurzusa is, 0,04 százalékkal 23100 forintra. Az MTelekom részvények árfolyama 0,18 százalékkal 541 forintra mérséklődött, míg a Richter 0,01 százalékos mínuszban 36775 forinton áll.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint az utóbbi két nap kedvezőtlenebb hangulata kissé változott a fejlett piacokon és a nyersanyagok piacán egyaránt. Az elemző összességében iránytalannak nevezte a nemzetközi piacokat.

A QUAETOR Zrt. elemzője, Varga Zoltán szerint is megnyugodhatnak a piacok a csütörtöki zuhanás után. A vezető részvények közül Varga Zoltán szerint az OTP-re érdemes figyelni, a csütörtöki 6200 forintos támasz megtartotta az árfolyamot, így most ismét megcélozhatja a 6400 forintot, ami egy tovább emelkedő trend nyitánya lehet.

Pénteken a Mol továbbra is gyengébben teljesíthet, de megtartotta a 23000 forintos technikai szintet. A gyógyszerpapírok közül az Egis kimondottan jól teljesít az utóbbi napokban, míg a Richter kissé gyengébb. Ez a következő napokban így is maradhat - véli az elemző. A Magyar Telekom árfolyamára az állampapír-piaci hozamok emelkedése jelenthet nyomást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.