BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Medve morog a BÉT-en - Mi történik a Mollal?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 285,25 pontos csökkenéssel, 22.776,04 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 1,24 százalékkal gyengült.

A vezető részvények közül mindegyik árfolyama esik: a tegnap felfüggesztett Mol 2,40 százalékkal 22750 forintra emelkedett (míg tegnap csaknem 5 százalékot emelkedett). Az OTP papírok árfolyama 1,30 százalékos mínusszal 5971 forinton áll, az MTelekomé 0,73 százalékos csökkenéssel 542 forinton áll. A Richter részvények árfolyama 0,04 százalékkal 35850 forinton áll. 

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a keddi enyhülő hangulatot a magyar piac elég furcsán értelmezte és megmagyarázhatatlan emelkedést produkált. Mivel szerdán ismét az elmúlt hetek szokásos gyenge hangulata látszik a világban, könnyen lehet, hogy a BÉT visszaadja az emelkedés nagyját, sőt, elképzelhető, hogy az egészet.

Talán az esés mértékét az fogja leginkább befolyásolni, hogy valóban annyira jó hírnek látja-e a Mol piaca a Szurgut részesedés megvásárlását, mint azt kedden délelőtt tapasztalhattuk - mondta az elemző. 

Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint ismét az eladók vehetik át a főszerepet a tőzsdéken, mivel szerda hajnalra jelentősen elromlott a nemzetközi befektetői hangulat.

A hazai piacon a Mol mozgása lehet leginkább érdekes, hiszen az előző napi hírre csak most tudnak reagálni a befektetők. Az OTP-nek sikerült ismét a 6000 forint felett zárnia, de a hangulatromlás miatt megint veszélybe kerülhet ez a szint. A gyógyszerpapírok között szembetűnő a különbség, az Egis nagyon jól tartja magát, míg a Richter letörni készül a 36000 forintos szintet, ez a látszólagos ellentmondás a következő időszakban is fennmaradhat. A forint továbbra is gyengélkedhet, főként a svájci frank-forint árfolyam szaladhat el - fejtette ki az elemző.

A hazai kereskedés mellett a nyugati részvényindexek is pirosban kezdték a napot. A londoni FTSE-100 index 0,75 százalékkal, a frankfurti DAX mutató 0,40 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,71 százalékkal csökkent nyitáskor. Kedden a térség tőzsdéinek teljesítményét összefoglalóan mutató FTSEurofirst-300 index 0,2 százalékkal 1.118,76 pontra emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.