BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rosszkedvűen ébredt a BÉT, de visszapattanás kezdődhet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 21,23 pontos csökkenéssel, 22.814,01 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,09 százalékkal gyengült.

A vezető részvények közül egyedül a Mol papírok kurzusa mutat 0,17 százalékos mínuszt, negyed tíz után pár perccel 22855 forintot érnek. Az MTelekom részvények árfolyama 0,74 százalékkal 538 forintra nőtt, az OTP papíroké 0,23 százalékos plusszal 6039 forinton állnak.

Az amerikai indexek enyhén emelkedtek, amely mérsékelt optimizmust jelenthet pénteken a BÉT-en - vélekedik Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője, hozzátéve, hogy Ázsiában is inkább "felfelé igyekeznek" a piacok.

Az elemző felhívta a figyelmet arra, hogy a vezető részvények közül az OTP csütörtökön érintette a kritikus, 6.000 forintos szintet, míg a Mol részvényeinél a 23.000 forintos határra érdemes figyelni. Mindkét papírnál a következő napokban dőlhet el a további irány. Amennyiben a jelzett szintek "állják a sarat", emelkedés indulhat, "letörés" esetén pedig csökkenés.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője iránytalannak várja a pénteki kereskedést, de nyitásban - a csütörtöki határozottabb esés után - emelkedés is elképzelhető. Véleménye szerint a magyar piac feltűnő gyengesége miatt az árfolyamok kisebb-nagyobb mértékben akár már pénteken "visszapattanhatnak", azaz emelkedhetnek a fejlett piacok iránytalansága miatt. Ha viszont a fejlett piacokon esés indul, akkor az hat a BÉT-re is - közölte Balásy Zsolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.