BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Devizahiteles? Saját bankja is megsegítheti

A bankok már megkezdték a felkészülést az árfolyamrögzítésre és az adósmentő csomag már ismertté vált elemeinek végrehajtására. A nyár végén nyíló új lehetőség mellett azonban továbbra is kínálják saját fizetéskönnyítő programjaikat, és bíznak azok sikerében.

Már megkezdték a felkészülést a devizaadósok megsegítését célzó törvény előírásainak teljesítésére a hazai bankok – derül ki az érintettek lapunkhoz eljuttatott nyilatkozataiból. A hitelintézeteknek várhatóan augusztus első felében már fogadniuk kell az árfolyamvédelemért folyamodó devizaadósok kérelmeit.

A K&H Banknál azokkal a belső egyeztetésekkel kezdték a munkát, amelyek célja a törvényben rögzített szempontoknak és feltételeknek való megfelelés. Hitelportfóliójukban március végén a nem teljesítő lakossági jelzáloghitelek aránya 8,8 százaléka volt. Számításaik szerint az érintett ügyfélkör 3-5 százaléka kéri majd az árfolyamvédelmet. A hitelintézet a most nyíló lehetőség mellett már évek óta működtet egy törlesztéskönnyítő programot a fizetési nehézségekkel küzdő ügyfelei számára. A programot az ingatlanfedezetes jelzáloghitelek hitelportfóliójának 12 százalékára vették igénybe.

Az UniCredit Banknál átalakítják szabályaikat, folyamataikat és rendszereiket, kidolgozzák azokat a megoldásokat, amelyekkel kezelni tudják a felmerülő ügyféligényeket. Emellett igyekeznek elérni, hogy ügyfeleik minden olyan lehetőséget megismerjenek, ami megoldást jelenthet a helyzetükre. A bank továbbra is kínálja saját Hitelkönnyítő csomagját azoknak, akik átmeneti nehézséggel küzdenek hiteltörlesztésükben. Ezzel a lehetőséggel már több mint 6500-an éltek. A hitelintézet azoknak is felkínálja a csomag lehetőségeit, akik nincsenek késésben, és fogadják azokat is, akik maguk kezdeményezik a könnyítést.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.