BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Örülhetünk a görög megszorító csomagnak

A forint erősödött szerdán arra a várakozásra, hogy Görögország elfogadja a megszorító csomagot, így miután – a konszenzussal összhangban – elfogadták a tervet, a forint nem mozdult el. A magyar államkötvények hozama csökkent a kedvező hírek miatt.

A magyar ötéves államkötvények harmadik napja erősödnek, miután szerdán a görög parlament elfogadta a megszorító csomag első részét, amelynek következtében csökkenhetett a kockázata annak, hogy más eladósodott európai országokra is átterjed a válság.

A Bloomberg hírügynökség beszámolója szerint a 2017-ben lejáró magyar államkötvények hozama 4 bázisponttal csökkent 7,11 százalékra. A forint 0,5 százalékot erősödött szerdán 267,3 euróra, amely a legnagyobb napon belüli javulás június 21-e óta.

A 28,4 milliárd eurós megszorítás megszavazása volt a feltétele annak, hogy az ország további nemzetközi hitelt kapjon, és elkerülje az államcsődöt. A terv elfogadásával azonban fokozódhatnak a zavargások Athénban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.