BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pirosban nyitott Budapest - mi várható ma?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 213,39 pontos csökkenéssel, 23.084,95 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,92 százalékkal gyengült.

A vezető részvények közül mindegyik árfolyama eséssel indult csütörtökön. A Mol papírok kurzusa 1,40 százalékkal 23510 forintra, az OTP-é -2,29 százalékkal 5950 forintra csökkent. Az MTelekom részvények árfolyama 0,18 százalékos mínusszal 542 forinton, a Richteré 0,55 százalékkal 35980 forinton áll 9 óra 17 perckor. 

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint mínusszal indult a kereskedés, ezt követően, napközben lassú konszolidáció jöhet. Felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikai piacok tavaly augusztus óta nem estek akkorát, mint szerdán. Ezt egyebek mellett több, a vártnál rosszabb makrogazdasági adattal magyarázta az elemző.

Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője megjegyezte, hogy a negatív nemzetközi hangulat Ázsiában folytatódott. Ennek ellenére nem számol azzal, hogy csütörtökön is ekkora esés történhet. A szakértő szerint kis elmozdulás, "oldalazás" várható a budapesti részvénypiacon.

Mindkét elemző kiemelte, hogy az OTP csütörtökön forog először osztalékrészvény nélkül. Szerintük ez nem okoz drasztikus árfolyamcsökkenést, de "lefelé hathat".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.