BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sötét felhők a Wall Street fölött - Eladók tömegei a piacon

Az amerikai részvénypiac hétfőn már negyedik napja hanyatlik, és ismét a napi aljon zárt. A rossz munkanélküliségi adatok és a beszerzési menedzser index (PMI) pénteki adatai továbbra is sötét felhőket vonnak a részvénypiac fölé.

Szerző: Tradenet Global

A múlt hét sorozatban az ötödik volt, ami csökkenést hozott. Ezt leginkább a banki, az energia és a légikiszolgáló szektorok okozták. A kiábrándító adatok miatt jópár elemző csökkentette az Egyesült Államokra vonatkozó kilátásait. A UBS a növekedési várakozásait -2.6%-ra vágta le 3.2%-ról. A Deutsche Bank elemzői az emelkedő infláció hírére szintén a GDP-kilátások 2.7%-ra csökkentésével reagáltak.

A légikiszolgáló szektort szintén leminősítették, miután a szektort összefogó szövetség bejelentése szerint az ágazati profit a japán földrengés és cunami, valamint a közép-keleti és ázsiai zavargások miatt, valamint az emelkedő üzemanyag-árak miatt csökkenni fog. Az összesített 2011-es negyedéves bevételi kilátás mindössze 4 milliárd dollár a 2010-es 18 milliárd után. A United Continental (UAL $21.99) -3.26%-ot esett.

Kedden Ben Bernanke Fed-elnök beszédet fog tartani az atlantai nemzetközi pénzügyi konferencián az amerikai gazdaság kilátásairól. A befektetők főleg a munkaerőpiacról szóló elemzéseket és utalásokat várják.

A hétfői zárás után a Pep Boys (PBY) -13.04%-ot zuhant, amikor a cég 23 cent profitot jelentett be részvényenként az első negyedévre a várt 30 cent helyett.

S&P500 (SPY)

Az ötödik hete tartó hanyatlás és a hatodik hét rossz kezdése után a befektetők arra számítottak, hogy a piac gyorsan visszarúgózik a pozitív tartományba, de ez nem következett be. Ehelyett az eladók tömegei léptek piacra, és masszívan lefelé nyomták az árakat a kereskedési idő folyamán. Az S&P 500 index az 1300-as kulcsszint és az áprilisi mélypont alá esett. Most mindenki azt várja, hogy a következő jelentősebb támasz elesik-e 125 pontnál.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.