BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Wall Street - Az idegeskedés hetét éljük

Az amerikai részvénypiacot tegnap alacsony forgalom mellett, de stabil napon belüli emelkedő trendben vásárolták.

Szerző: Tradenet Global

Valószínű, hogy a görög parlament tegnapi döntése is támogatta a jó hangulatot, mely szerint elfogadják a következő öt évre vonatkozó szigorú megszorító csomagot. A nap elején nem jelent meg fontos gazdasági bejelentés, így a kevésbé fontosak is nagyobb hangsúlyt kaptak. A személyes bevételek adata 0.3%-kal emelkedett májusban, a kiadások pedig változatlanok maradtak. Ez tulajdonképpen elmaradt a várt +0.4% és +0.1% mögött.

„A következő két nyári hónapot két dolog fogja irányítani: Görögország és a munkanélküliség. Előbbi már jó ideje terítéken van, de még mindig fő miatta a tőzsdések feje, főleg a növekvő szervezett tiltakozás miatt. Ez idegeskedést hoz a piacra, és péntekig biztosan magas volatilitást tapasztalunk majd.” – állítja Todd Schönberger, a LandColt Trading igazgatója.

A tőzsdeindexek alig mozdultak el nyitáskor, ám pár perc elteltével már emelkedni kezdtek, melyet a pénzügyi és a technológiai szektor vezetett. Mivel ez utóbbi szektornak van legnagyobb súlya a piacon, a +1.4%-os erősödése sokat segített minden indexnek.

Kedden a kereskedésre legnagyobb hatással a fogyasztói bizalom adatának bejelentése lesz. A júniusi értéket 62 pontra várják a májusi 60.8 pont után. A céges eredmények tekintetében a Nike (NKE $81.62) volt izgalmas +4.5%-os zárás utáni emelkedésével, miután a cég 1.24 dolláros részvényenkénti profitot jelentett be, miközben az elemzők csak 1.17 dollárra számítottak.

S&P500 (SPY)

A 200 napos mozgóátlag ismét támogatta a piacot, és megvédte az eséstől. Ez azonban nem elég, mert a bikáknak 130 pont fölé kell tudniuk emelni a SPY-t, hogy biztonságos emelkedő trendnek nevezzük az elmúlt év mozgását. Hamarosan kiderül, a vevőknek van-e elég bátorsága tovább nyomkodni a vétel gombokat.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.