BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Enyhe optimizmus Budapesten - az USA kezében az árfolyamok

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 45,04 pontos emelkedéssel, 21.914,40 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,21 százalékkal erősödött.

Miszkuj Tünde, a Raiffeisen Bank részvényértékesítési vezetője az előző napihoz hasonló "oldalazásra" számít, de véleménye szerint ezúttal pici pluszban zárhat a BUX, ellentétben a hétfői eséssel. Nagy aktivitást azonban kedden sem vár a szakértő, de úgy gondolja, hogy az ázsiai tőzsdék enyhe emelkedését a BÉT is "hozhatja". Emellett szól, hogy a devizapiacok is megnyugodtak, és ez várhatóan a részvénypiacokon is érződik majd.

Somi András, a KBC Securities elemzője szerint szintén enyhén pozitív start várható a BÉT-en, hasonlóan az európai piacokhoz, amelyek előző nap elsősorban az amerikai adósságlimit problémák miatt estek. Megjegyezte, hogy kedden is több amerikai nagyvállalat teszi közzé gyorsjelentését, közülük kiemelte az Amazont, az Electronic Artsot és a Fordot.

A BUX 21,34 pontos, 0,10 százalékos csökkenéssel, 21.869,36 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 8,629 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen zártak a pénteki záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.