BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Moszkva: 0,1 százalék az USA fizetésképtelenségének esélye

Az orosz központi bank még mindig nem hisz abban, hogy az Egyesült Államokban technikai fizetésképtelenség következhet be.

A RIA Novosztyi Szergej Svecovot, a jegybank alelnökét idézte, aki a Reutersnek adott interjújában közölte, nincsenek terveik a devizatartalékok elosztásának megváltoztatására. Az orosz jegybank véleménye szerint az amerikai fizetésképtelenség esélye 0,1 százalék. A központi bankot inkább az adósságlimit hosszú távú alakulása aggasztja.

Az orosz jegybank mai közlése szerint a deviza- és aranytartalékok rekord szintre, 530 milliárd dollárra emelkedtek. A tartalék 2008 októbere óta nem látott magasságba szökött. Egy hét alatt 0,5 százalékkal esett vissza a tartalék szintje. Az emelkedés a jegybanki intervenció mellett az euró dollárhoz viszonyított erősödésének tudható be. Az európai deviza 2 százalékot erősített a dollárhoz képest és ezzel 1,3 milliárd dollárral emelte meg a tartalék szintjét. A jegybank devizatartalékának 47 százalékát euróban tartja Moszkva, ezzel ez a második legjelentősebb pozíció a dollár után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.