BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dél-Korea több mint egy évtized után ismét bevásárolt aranyból

Dél-Korea jegybankja jelentős mennyiségű aranyat vett, amelyet a jelenlegi piaci bizonytalanságok miatt jóval biztonságosabb befektetésnek tartanak, mint a más befektetési formákat.

A dél-koreai központi bank megerősítette, hogy 13 év után ismét vásárolt aranyat. 25 tonna arany megvételéről van szó, amellyel diverzifikálni akarja a külföldi tartalékait, elmozdulva a dollártól. Az aranyat ugyanis biztonságos menedéknek számító befektetésnek tartják, amikor a befektetések más formái, mint például a részvények vagy a valuták volatilisebbek.

A globális gazdasági élénkülés gyengesége, valamint Európa és az Egyesült Államok adósságproblémái mind olyan tényezők, amelyek növelik az arany vonzerejét. A koreai jegybank közleményben hozta nyilvánosságra, hogy az aranyat a globális piacon vásárolta június-július között, és ezzel 39,4 tonnára nőtt az aranytartaléka.

Az intézkedés nem hatott ki az arany árára. A bank közleménye szerint Dél-Korea jelenleg a 45. helyen szerepel a World Gold Council azon listáján, amely az aranytartalékkal bíró központi bankokat sorolja fel. A dél-koreai bank nem kommentálta azt kérdést, vajon szándékában áll-e további aranyat vásárolni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.