BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egész héten rángatózni fog a piac - Jön a Merkel-Sarkozy meccs

A múlt héten a Wall Street történelmet írt, ahogy óriási kilengéseket rajzolt a grafikonokra. A válság kirobbanását idéző hisztéria péntekre némileg megnyugodott, a Dow Jones második emelkedő napját rajzolta ki 125 pontos emelkedésével.

Szerző: Tradenet Global

Ez máskor nagyon szép teljesítménynek számítana. A múlt héten azonban a Dow Jones négy egymást követő napon is 400 pontnál nagyobb mozgást rajzolt, amire az index létezésének 115 éve alatt még nem volt példa. Az arany 1800 dolláros történelmi csúcsra került.

„A volatilitás nyilvánvalóan le fog csökkenni a következő hetekben. Nagy a bizonytalanság, és az európai helyzet még mindig nem oldódott meg. Egyelőre stabilizálódni látszik a probléma, de még bármi történhet.” – gondolja Brad Sorensen, a Charles Schwab igazgatója.
A volatilitást is figyelembe véve a piac a héten alig esett: a Dow Jones -1.53%-ot, az S&P 500 -1.72%-ot, a Nasdaq pedig -0.96%-ot zuhant.

Az előttünk álló héten az előzőhöz hasonló piacra számíthatunk, gyakori irányváltásokkal, nekilódulásokkal és topogásokkal is vegyítve. Ezt hívjuk volatilitásnak, változékonyságnak. A tőzsdei résztvevők az adósságválsággal kapcsolatos hírekre vannak kiéhezve, de már nemcsak az európai, hanem az amerikai hírek is fontosak e témában.

Kedden Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök találkozik, hogy a helyzetről tárgyaljon. A táblázatunkban lévő ingatlanos és inflációs adatok is figyelmet érdemelnek!

A céges hírek vonalán a Hewlett-Packard (HPQ), a Dell (DELL), a Wal-Mart (WMT) és más fontos kiskereskedelmi cégek is jelentenek, ami szintén fontos betekintést ad a gazdaság állapotába.
 
S&P500 (SPY)

Az elmúlt évek egyik legrosszabb hetében a vevők képesek voltak megállítani az agresszív eladási hullámot. A volatilitás továbbra is magas, a kereskedőknek óvatosnak kell lenniük. A piac most aztán nem kegyelmez, csak a legjobbak képesek pénzt keresni, akik képesek teljesen kizárni az érzelmeket. A tavalyi év során formálódó Fej-vállak alakzat teljesen kirajzolódott, és el is érte célárát.

A forgalom kicsit alacsonyabb volt a mostani átlagnál, de még mindig magasabb a szokásosnál. Az ilyen nagy elmozdulások után a piac gyakran keresi az egyensúlyát a nevezetesebb szinteken, például a mozgóátlagokon is. A 20 napos EMA szintjénél, 1230 pont az első korrekciós cél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.