BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot drágult a magyar adósság finanszírozása

Elfogytak a 3 hónapos magyar kincstárjegyek az ÁKK aukcióján, azonban jelentősen emelkedett a hozam az egy héttel ezelőttihez képest.

Az Államadósság-kezelő Központ sikeresen értékesített 40 milliárd forintnyi három hónap lejáratú diszkont-kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 85,7 milliárd forintnyi ajánlattal jelentkeztek be, amely kétszeres túljegyzésnek felel meg a meghirdetett tervhez képest.

Az elfogadott ajánlatok hozama 5,79 és 6,01 százalék közötti széles intervallumban szóródtak, az áltagos hozamszint 5,98 százalékon alakult.

Ez 3 bázisponttal magasabb a másodlagos piacok tegnap kialakult referenciahozamhoz képest, és 26 bázisponttal haladja meg az előző, egy héttel ezelőtti aukción kialakult szintet. 

Az ÁKK a mólt héten csupán 27 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott el, mert a befektetők csupán 46,7 milliárd forintnyi ajánlattal jelentkeztek be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.