BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Vérengzés" után optimizmussal indult a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 174,30 pontos emelkedéssel, 17.555,58 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 1,00 százalékkal erősödött.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője arra számít, hogy az előző napi "vérengzés" után egy kis megnyugvás lehet a nap elején, és a vezető papírok - Mol, OTP, Richter - néhány százalékos emelkedéssel kezdhetik a kereskedést.

Hozzátette, hogy jelenlegi piaci helyzetben nehéz előre jelezni a folyamatokat. A kezdeti emelkedő nyitás után valószínű, hogy csütörtökön is lesz "rángatózás" az árfolyamok föl-le mozgása, délután pedig az amerikai nyitás döntheti el az irányt.

Réczey Zoltán, a Buda-Cash Brókerház elemzője szintén pozitív nyitást vár, ám ő is arra figyelmeztetett, hogy ingatag a hangulat és nem tudni, hogy nap közben merre megy tovább a piac.

Az elemző szerint javíthat a hangulaton, hogy a nagy hitelminősítők cáfolták Franciaország leminősítésének lehetőségét, továbbá Amerikában piaczárás után tette közzé gyorsjelentését a Cisco, amely a vártnál jobb eredményekről számolt be.

Ez talán ráirányíthatja a figyelmet arra, hogy a jelenlegi vállalati eredményvárakozások alapján kedvező árszinteken vannak a részvények, feltéve ha a befektetők elvonatkoztatnak az újabb recessziótól való pánikszerű félelemtől - fejtette ki az elemző.

A BUX 1257,34 pontos, 6,75 százalékos csökkenéssel, 17.381,28 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 35,4 milliárd forint volt, a vezető részvények jelentősen gyengültek az előző napi záráshoz képest. Az OTP és a Mol kereskedését napközben szüneteltetni is kellett, mert mindkét papír árfolyama 10 százaléknál többet esett.

A Mol árfolyama 1130 forinttal, 6,69 százalékkal 15.770 forintra esett, 6,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 544 forinttal, 12,16 százalékkal 3.931 forintra zuhant, forgalmuk 24 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 11 forinttal, 2,19 százalékkal 491 forintra csökkent, forgalma 1,3 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama 1500 forinttal, 4,35 százalékkal 33.000 forintra esett, a részvények forgalma 2,4 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 155,4 millió forintos forgalom mellett 105 forinttal, 0,62 százalékkal 16.805 forintra csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.