BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csapkodás a BÉT-en - Érzékeny a Mol és az OTP

Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 64,04 pontos csökkenéssel, 18.102,93 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,35 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír elemzője szerint pénteken reggel ismét csökkenéssel indulhat a kereskedés a BÉT-en. "Így nagyon úgy tűnik, ezen a héten se sikerül szakítani az elmúlt hetek trendjeivel, ami a magyar piacon - alaposan felülteljesítve például a németet - oldalazás" - jegyezte meg az elemző.

Varga Zoltán, a QUAESTOR elemzője emlékeztetett, hogy az amerikai piacok csökkenéssel fejezték be a csütörtöki kereskedést, és a zárás után bejelentett, 450 milliárd dolláros munkaerőpiacot élénkítő csomag sem igazán vidította fel a befektetőket, így 1 százalék körüli eséssel kezdhetnek az európai indexek.

Hozzátette: a hazai piac csütörtökön alulteljesítő volt, így talán mérsékeltebb lesz az eladói nyomás. Továbbra is "sávozás" tapasztalható a piacon, a vezető részvények nem képesek határozottan elindulni, ez a csapkodás a következő napokban is fennmaradhat. A hangulatra továbbra is a Mol, és az OTP lehet a legérzékenyebb, a gyógyszerpapírok mozgására defenzív viselkedés lehet a jellemző - vélekedett Varga Zoltán.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.