BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódhat a mészárlás, fókuszban a hiperolcsó OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 145,13 pontos emelkedéssel, 15.297,67 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,96 százalékkal erősödött.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője a csütörtöki óriási esés után nyitásban korrekciót vár Ázsia "fékezettebb" esése és a határidős piacok előrejelzése nyomán. A bróker szerint kérdéses, hogy mi lesz az OTP-ben, csütörtökön ugyanis 3.000 forint alatt nagyon jelentős volt a kereslet, amit nem is tudtak kielégíteni. Kérdés, hogy a nyitás után hogyan alakulnak az árfolyamok. A forint némileg erősödik - fűzte hozzá a szakember. A tőzsdei árfolyamok viszont lefelé tartó trendben vannak - hangsúlyozta Varjú Péter.

A Concorde Értékpapír Zrt. elemzője, Balásy Zsolt szerint a csütörtöki „mészárlás” után pénteken sem látszanak a megnyugvás határozott jelei: a nyersanyagok zuhannak tovább, a dollár sem gyengül, így Európa nullás nyitásra készül és a BÉT-en is hasonló lehet a kezdés. A bróker úgy véli: "mindezek alapján félő, hogy további esésre kell felkészülni, rövid távon talán addig, amíg a pánik határozott jeleit nem látjuk. A szakértő megjegyezte: pánikról csütörtökön még nem lehetett beszélni, hiszen a forint erősödött. Az esetleges felpattanásokat lehet, hogy inkább eladásra lesz érdemes kihasználni, mint fordulós jelként értékelni.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 962,82 pontos, 5,97 százalékos csökkenéssel, 15.152,54 ponton zárt csütörtökön. A tőzsdemutató ezzel a 2009 júliusi mélypontra került. A részvénypiac forgalma 17,0 milliárd forint volt, a vezető részvények mind gyengültek az előző napi záráshoz képest.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.