BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hangulat a tőzsdéken - Száguldhat az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 229,52 pontos emelkedéssel, 18.076,43 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 1,29 százalékkal erősödött.

Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint jó hangulatban indulhat a szerdai kereskedés, miután az amerikai részvényindexek mérsékelt csökkenéssel zártak, az ázsiai piacokon pedig minden mutató emelkedik.

A hazai piacon elsősorban az OTP előtt lehet tér felfelé, amennyiben sikerül a 4.150 forintos szint felett zárnia. A keddi svájci jegybanki bejelentés támogathatja a bankpapír árfolyamát. A többi vezető részvény is jól szerepelhet, de ezek emelkedése visszafogottabb lehet. A nagy kérdés természetesen megint az lehet, hogy délutánig kitart-e a lelkesedés, erre most nagyobb esély mutatkozik, mint az elmúlt napokban - fejtette ki a QUAESTOR elemzője.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint viharos hetünk lehet a továbbiakban is, bár ezúttal talán az emelkedésben is lehet bízni. Különösen az OTP-nek lehetnek jó napjai az euró/svájci frank árfolyamrögzítés után, ha a fejlett piacokon lesz egy kis megnyugvás.

Az elemző szerint határozott pluszos nyitás várható Európában, azonban vízválasztó lehet a 10 órára várt német alkotmánybírósági döntés a németek részvételéről az európai mentőcsomagokban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.