BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

K&H: Eddig 120-an jelentkeztek árfolyamgátért

A bankadó miatt jelentősen csökkent a K&H Bank nyeresége az idei első félévben. A hitelintézet portfóliója tovább romlott, ám így is jobb a szektorátlagnál.

A K&H Bank az idei év első hat hónapjában 12,5 milliárd forint adózott eredményt ért el. Ez a bankadó és a magas hitelköltségek miatt 45,8 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbi eredménynél. A cég az első félévben 7,9 milliárd forint bankadót fizetett. A hitelportfólió tovább romlott, a nemteljesítő hitelek aránya egy év alatt 7,5 százalékról 9,4 százalékra emelkedett, de így is jóval a szektorátlag alatt maradt.

Hendrik Scheerlinck, a K&H csoport vezérigazgatója elmondta: a bankcsoport kétféle hitelátstrukturálási ajánlatot is kínál azoknak a devizahiteleseknek, akik rendszeresen fizetik törlesztőrészleteiket. Az állam által kidolgozott árfolyamgát rendszerét eddig százhúszan kérték a hitelintézettől.

A banknál arra számítanak, hogy az érintettek 10 százaléka veszi igénybe a programot. A hitelintézet 2009 februárja óta saját fizetési könnyítést is kínál, a bank így a hitelek 13 százalékát strukturálta át. Szeptembertől új konstrukciót is ajánlanak, melyben 20 százalékkal kisebb törlesztést kell fizetni, a különbözetet az eredeti futamidőből hátralévő törlesztéshez adják hozzá. Ez a konstrukció forinthitelre is igényelhető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.