BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási bukó: felfüggesztették az OTP-t

Újraindult a OTP-papír kereskedése, azt követően, hogy csütörtökön délután négy óra előtt felfüggesztették a kereskedését, mert több mint 10 százalékot esett.

Az újraindításkor a bankpapír árfolyama 2.960 forint volt, a szerdai záróárnál 400 forinttal, 11,90 százalékkal kevesebb. A kereskedést abban az esetben függesztik fel ismét, ha a papír eléri a 15 százalékos mínuszt.

Mint ismeretes, Varga Mihány, a miniszterelnökséget vezető államtitkár, a csütörtökön megjelent Heti Válasznak adott interjújában azt mondta, nem tragédia, ha néhány bank csődbe megy. Varga Mihály szerint a pénzintézetek előbb-utóbb előállnak azokkal a termékekkel, amely a devizahitelek rendezését teszik lehetővé úgy, hogy közben ne veszítsenek ügyfeleket sem. Úgy fogalmazott: a bankok tisztában vannak azzal, hogy helytelenül jártak el, amikor rátukmálták ügyfeleikre a devizahiteleket". Mondjuk ki nyíltan: egyszerű profitérdekből becsapták a magyar embereket".

Az OTP jelentős zuhanáson ment keresztül az elmúlt napokban, hetekben, amely több tényezőre vezethető vissza.

A bankrészvény árfolyamát egyértelműen negatívan befolyásolja, hogy a globális gazdasági kilátások folyamatosan romlanak, így a nemzetközi befektetői környezet negatív, a kockázatvállalási hajlandóság csökken.

Jelentősen negatív tényező az is, hogy a végtörlesztés óriási veszteséget okozhat a bankoknak, ugyanis jóval a piaci ár alatt szabadulhatnak meg az adósok a jelzálogfedezett hiteleiktől (frankhitel esetén 180, euró esetén 250 forinton).

A kormány múlt hét végén bejelentett költségvetési konszolidációs csomagja sem segíthetett, a megszorítások visszafogják a magyar gazdaság növekedését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.