BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pánik a bankrendszer miatt - Folytatása következik

Csökkenést várnak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők. Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője csökkenésre számít a nyitásban.

"Már pénteken elkezdtük, de ezen a héten folytathatjuk az újabb lefelé kört, miután a hétvégén ismét görög csődről és a bankrendszer problémáiról szóltak a hírek. Annak, hogy Amerika hétfőn zárva tart, nem tudni, mi lesz az eredője: tompíthatja is az esést, de az alacsonyabb likviditás miatt, kellő pánik esetén akár hozzá is járulhat. Mindezeknek megfelelően határozott mínuszban nyithat a világ és a magyar piac is, és amennyiben a hét során az augusztusi mélypontok is elesnek, akkor a szeptember sem fog jobb hónapnak ígérkezni az előzőnél" - írta az elemző.

Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint is borúsak a kilátások, miután pénteken egy rossz amerikai munkanélküliségi adat esést indított el a piacokon, és a hétfői ázsiai kereskedésben is komoly, 2-3 százalékos mértékű mínuszok voltak. Az elemző a BÉT-en is gyengülő kezdésre, nap közben pedig eladói nyomásra számít, továbbá a szokásosnál is alacsonyabb forgalomra az amerikai piac zárva tartása miatt.

A BUX 31,77 pontos, 0,17 százalékos csökkenéssel, 18.233,03 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.