BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több hitelt vettünk fel, mint amennyit törlesztettünk

Augusztusban a háztartások - az előző hónaphoz hasonlóan - forintban több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, azaz nettó-hitelfelvevők voltak, míg devizában többet törlesztettek, mint amennyit felvettek, azaz nettó-törlesztők voltak.

Ezek eredőjeként a háztartások hitelállománya csökkent, betétállományuk viszont nőtt, mert a forintbetétek növekedése meghaladta a devizabetétállomány csökkenését - közölte a hitelintézetek összevont mérlegének alakulása alapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A nem pénzügyi vállalatok forintban és devizában egyaránt nettó törlesztők voltak. A vállalati forint betétek az előző hónaphoz képest emelkedtek, míg devizában több betétet vontak ki a cégek, mint amennyit elhelyeztek, ám a csökkenés elmaradt a forintban eszközölt növekedéstől, így a teljes vállalati betétállomány nőtt.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.