BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Utórengések: a végtörlesztés miatt nyomás alatt az OTP és az FHB

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 296,84 pontos csökkenéssel, 16.482,61 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 1,77 százalékkal gyengült.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető részvénypiaci elemzője szerint a bankpapírokban - OTP, FHB - lehet nyomás, a pénteken benyújtott, a devizahitelek végtörlesztéséről szóló törvényjavaslatnak lehetnek még "utórengései". Úgy vélekedett, hogy a nap végére akár "talpra is állhat" a budapesti tőzsde, csökkentheti is hátrányát, de nincs garancia arra, hogy pluszba forduljon az index.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint attól kell tartani, hogy az esésben is a budapesti lesz a leggyengébb piacok egyike. Úgy vélte: most lehet majd igazán elkezdeni aggódni, mert a múlt héten folyamatosan emelkedő fejlett piacok ezt a hetet már eladói nyomás alatt kezdik. Hozzátette: a múlt heti visszapattanásból kimaradtunk, ami jelenthetne akár némi védettséget is, de félő, hogy nem erről lesz szó, mert a forint hétfő reggel is ijesztően gyengül.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 18,76 pontos, 0,11 százalékos csökkenéssel, 16.779,45 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 14,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.