BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A bankmentés felvidíthatja a piacokat

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 196,94 pontos emelkedéssel, 16.486,08 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 1,21 százalékkal erősödött. Az elemzők szerint jó hangulatban kezdődhet a kereskedés.

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint fölfelé mozdulhat a piac hétfőn a pénteki negatív nap után. A jó hangulat oka, hogy a német kancellár és a francia elnök, Angela Merkel és Nicolas Sarkozy megegyezett, hogy támogatják az európai bankokat, továbbá bejelentették, hogy a hónap végére kész lesz az euróválság kezelésére vonatkozó terv.

Jó hangulatban indul a reggel, így a BÉT-en is pozitív lehet a nyitás - mondta Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője. Ugyanakkor a magyar piac folyamatos alulteljesítése vélhetően még kísérteni fog, így egy esetleges huzamosabb jó hangulatot kifizetődőbb lehet megpróbálni nem magyar instrumentumban megfogni - tette hozzá.

A BUX 421,33 pontos, 2,52 százalékos csökkenéssel, 16.289,14 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 12,2 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.