BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átszervez itthon az Erste

Átalakítja leányvállalati struktúráját jövő év végéig az Erste Bank Hungary Zrt.: lízing- és faktortevékenységeinek többségét beolvasztja az anyavállalatba, valamint megszüntetik a kereszttulajdonlást a csoporton belül – közölte lapunkkal a hitelintézet.

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója a döntés kapcsán elmondta: a magyarországi Erste csoporthoz jelenleg több mint tíz leánycég tartozik. A lépéssel a legfontosabb cél a hitelezési és működési kockázatok csökkentése, a struktúra átláthatóságának növelése és a működési hatékonyság javítása. A kedvezőtlen gazdasági körülmények és a bankokra negatívan ható szabályozási és gazdaságpolitikai intézkedések több oldalról is komoly nyomás alá helyezik a pénzügyi csoportot.

A magasabb kockázatok és a gyengébb gazdasági teljesítmény miatt növekvő céltartalékigény és a bankra extra terheket rovó banki különadó, a végtörlesztés, továbbá a visszaeső lakossági és vállalati hitelezés mind olyan körülmény, amelyek miatt szükségessé vált a struktúra felülvizsgálata.

Jelasity Radován kiemelte: a struktúra átalakítása része annak a folyamatnak, amelynek keretében a bank racionalizálni kívánja működését a magyarországi piacon. Az átalakítás a szervezet túlterhelésének elkerülése érdekében nem egyszerre, hanem több lépcsőben valósul meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.