BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Éves mélyponton az olaj ára

Nyolcvan dollár alá, éves mélypontjára esett a múlt héten a WTI nyersolaj ára. Az elemzők nagy része szerint folytatódhat a csökkenés. A nyersolaj ára azt követően jutott éves mélypontra, hogy tovább romlottak a növekedési kilátások Kínában és az Egyesült Államokban.

A WTI típusú könnyűolaj hordónkénti árfolyama csaknem 3 dollárral, 80 dollár alá csúszott a hét végére, az északi-tengeri brent hordójáért pedig a csütörtöki záróárhoz képest egy százalékkal kevesebbet, 102,7 dollárt adtak a kereskedők.

Gene McGilliannek, a stamfordi Tradition Energy elemzőjének a véleménye szerint a kínai beszerzési menedzserindex (PMI) alacsony értéke és a gyenge német kiskereskedelmi forgalmi adat nyomán kezdett el csökkenni az árfolyam, majd a szintén rossz amerikai fogyasztási statisztika csak ráerősített erre a tendenciára. A Bloombergnek nyilatkozó szakértő szerint ez a néhány kiábrándító makroadat már bőven elég ahhoz, hogy nyomott legyen a hangulat a piacon.

John Kilduff, az Again Capital LLC partnere szerint pedig egyre több jel mutat arra, hogy recessziós időszak jön a világgazdaságban, amely lerontja az olajpiaci keresletre vonatkozó kilátásokat is. A Bloomberg által megkérdezett elemzők csaknem felének a véleménye szerint az olaj árfolyamának esése folytatódhat ezen a héten is, míg a szakértők alig egyharmada jósolt pozitív irányú elmozdulást.

A nyersolaj ára azt követően jutott éves mélypontra, hogy tovább romlottak a növekedési kilátások Kínában és az Egyesült Államokban. Világgazdaság-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.