BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ha elfogy a jókedv, szenvedhet az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 38 pontos csökkenéssel, 16.974,74 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,22 százalékkal gyengült.

Szatmári Tamás, Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője az optimista nemzetközi hangulat hatására további emelkedésre számít a tőzsdéken. A szlovák kormány bukása ellenére vannak olyan hírek, hogy a parlament mégis megszavazza az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) kibővítését. Ami Szlovákiában történik ugyan nem túl jó üzenet a piacnak, ennek ellenére a jelek még mindig a kedvezőbb nemzetközi hangulatra utalnak - fejtette ki.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint várhatóan nyugodtan indul nap, nagy elmozdulásra nem lehet számítani. Tartani kell viszont attól, hogy a fejlett piacokon a gyors emelkedés után elfogy a jó kedv, és ez vélhetően az OTP árfolyamán is nyomot hagy. Az OTP az elemző szerint nem nagyon követi a jó nemzetközi hangulatot, de a zuhanó osztrák bankokat sem.

A Concorde elemzőjének szavai szerint "a hazai piacon tehát Mol, Richter, Magyar Telekom chart és hangulat alapján egyaránt vonzóbbnak tűnik az OTP-nél, ha valaki ragaszkodik a mostanában egyik leggyengébb magyar piacon történő befektetéshez".

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 197,16 pontos, 1,17 százalékos emelkedéssel, 17.012,74 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 12,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a gyengülő Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.