BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így teheti automatikusan védetté befektetéseit

Az életbiztosítások piacának csökkenése ellenére az UNIQA Biztosító közel 20 százalékkal növelni tudta a múlt év második feléhez képest az életbiztosításokból származó díjbevételét.

A hazai lakosság egyre inkább szükségét érzi az öngondoskodásnak, ezért sokan választják a befektetési egységekhez kötött életbiztosítást mint hosszú távú megtakarítási formát.
Az UNIQA Biztosító a továbbiakban is a növekvő tendenciát mutató, stratégiailag fontos élet üzletágra összpontosít. Az idén World Finance, az Év Biztosítótársasága Magyarországon díjjal kitüntetett cég új termékcsaláddal bővítette eszközalapjait, és egy különleges megoldást dolgozott ki ügyfelei védelmére: az UNIQA unit-linked biztosításaihoz már választhatók a technikai elemzéseket aktívan alkalmazó ún. ProtAktív SL-SG eszközalapok.

Ezek célja a nagyobb árfolyamesések kivédése, ugyanakkor részesedés az árfolyam-emelkedésekből. Árfolyamcsökkenés esetén, ha a technikai mutatók erre vonatkozó jelzést adnak, az új eszközalapok automatikusan átváltanak biztonságosabb készpénz-bankbetét összetételre (stop-loss), árfolyam-növekedés esetén pedig vissza részvényösszetételre (start-gain).

Hasonlítsa össze az alapok teljesítményét itt

Ez a váltás viszont – a hazai piacon egyedülálló módon – nem eszközalapok közötti áthelyezéssel, hanem az adott eszközalapok belső átstrukturálásával történik. „Nagy előnye az új konstrukciónak, hogy idő- és költséghatékonyan működik, mivel automatizmusa révén az ügyfeleknek nem kell folyamatosan figyelemmel kísérniük az árfolyamok alakulását, hiszen a váltás részvényösszetételről készpénz-bankbetét összetételre és vissza automatikus.

Ügyfeleink teljes befektetésükre vagy annak akár csak egy részére is választhatják az új alapokat, ehhez nincs szükség külön szerződés megkötésére” – világít rá az eszközalap egyediségére Juhos András, az UNIQA Biztosító személybiztosításért felelős igazgatósági tagja. Az új eszközalapok jelenleg a következő régiók részvényeihez kapcsolódóan érhetők el: Kína, India, Kelet-Európa, Latin-Amerika, BRIC országok (Brazília, Oroszország, India, Kína), továbbá forintban, valamint euróban jegyzett változatban is választhatók.

Az UNIQA eszközalapjai az idén is jól teljesítettek, erről ad tanúbizonyságot a MoneyMoon pénzügyi tanácsadó cég által évente megrendezett MoneyMoon Best Choice – a legjobb unit-linked eszközalapoknak járó díj. A tavalyi sikereket megismételve az UNIQA eszközalapjai a felállított kritériumok alapján 11 kategóriából hat esetben a legjobbnak bizonyultak. A díjátadó gálán külön elismerésben részesült az UNIQA vagyonkezelési igazgatója, Kovács László, aki a legjobb hazai unit-linked vagyonkezelői díjat vehette át. „A MoneyMoon Best Choice versenyét kiváló kezdeményezésnek tartjuk, mert így az ügyfelek valós segítséget és iránymutatást kapnak pénzük megfelelő, hosszú távú befektetéséhez” – nyilatkozott az elismerésekben gazdag díjátadó után Juhos András.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.