BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ijesztő számok, hullámvasút a piacon - lehet venni az OTP-t

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 190,41 pontos emelkedéssel, 17.577,10 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 1,10 százalékkal erősödött.

Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője emlékeztetett, hogy jelentős fordulat bontakozott ki kedden az amerikai piacokon, arra a lapértesülésre, miszerint a német és francia fél megegyezett az euróövezeti mentőcsomagok motorjának számító Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) 2.000 milliárd euróra történő bővítéséről.

A kedvező hangulat jótékony hatással lehet a hazai részvénypiacra is, különösen az OTP esetében lehet vételi nyomásra számítani, a bankpapír árfolyama könnyedén elérheti a 3.500 forintos szintet. A gyógyszerpapírok fontos ellenállási szintek alatt mozognak, így esetükben kérdéses az emelkedés, míg a Mol grafikonján 17.500 forintnál húzódik nagyon erős szint. A forint erősödéssel indította a napot, és továbbra is szabályos ciklus szerint mozog, eszerint egy-két héten belül 280-285 közötti euró-forint árfolyamot láthatunk - vélekedett az elemző.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint pozitív hangulatban indul a nap, de továbbra is fennáll, hogy amíg Amerika nem döntött az irányról, addig az Európában látottakat fenntartással kell kezelni."Egyik nap a vevők, másik nap az eladók riadnak meg az iránytól, így egyelőre nagy volatilitással nem megyünk semerre itt, az emelkedés és esés határán, az S&P 500 sávjának tetején" - írta az elemző.

A BUX 69,64 pontos, 0,40 százalékos csökkenéssel, 17.386,69 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.