BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kit érdekelnek a céges jelentések?

Egy újabb volatilis hetet zártunk a 42. héten, a részvények az utolsó kereskedési napon éles nyereséget értek el, ennek köszönhetően az indexek átlagosan 1,9 %-os, az S&P500 pedig 1 %-os nyereséggel zárt.

Szerző: Tradenet Global

Annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban nagyon sok cég tett közzé harmadik negyedéves jelentést, a befektetők továbbra is egyik szemüket az európai helyzeten tartották.

Az elmúlt hetekben vegyes hírek érkeztek az európai adósságválság megoldásával kapcsolatban, pedig az óra ketyeg, az európai politikusoknak minél előbb elő kell állni az euróövezet pénzügyi rendszerét megmentő tervvel. A befektetők szinte teljesen figyelmen kívül hagyták a jelentésszezont eddig. Az eddig megjelent amerikai cégek jelentéseit tekintve, az elemzői várakozásoknál a jelentések 70 %-nak esetében jobb eredményeket mutattak. Ugyan akkor az egy jelentés utáni átlagos részvénymozgás 0.4 %-os csökkenést mutat. Sajnos az athéni helyzet miatt a befektetők nem szívesen tartják részvényekben a pénzüket.

Az európai helyzet miatt, a befektetők az elmúlt öt hétben a részvények helyett biztonságosabb befektetési formát kerestek. Az elmúlt hetekben a befektetők 7.5 milliárd dollárt vontak ki ezekből az alapokból, egyértelműen levonhatjuk azt a konklúziót, hogy a piac értékelése alacsony. A Wall Street a harmadik hetet zárta emelkedéssel, a Dow 1.41 %-os, az S&P 1.12 %-os emelkedéssel, a Nasdaq 1.14 %-os csökkenéssel zárt.

43. hét: várhatóan a héten is az európai helyzet fogja meghatározni a befektetők kedvét. A Gazdasági Naptár több jelentős adatot is tartalmaz, ezek közül is a legjelentősebb az S&P 500 193 cégének (kb. 40 %-a az indexnek) a jelentései. A harmadik negyedéves GDP adat, a hazai eladások, fogyasztói bizalom index és a magánszektor fogyasztása kerül első a középpontba. A következő cégek tesznek közzé jelentést: British Petroleum (BP), Chevron (CVX), Exxon Mobil (XOM), Caterpillar (CAT), Amazon (AMZN), Boeing (BA) és a Merck (MRK).

S&P500 (SPY)

Az európai helyzet továbbra is megoldásra vár, ennek ellenére a piacon enyhült a bizonytalanság, az index így az elmúlt hónapokat tekintve a legmagasabb szinten zárt. Sok minden megtörténhet, de talán ki lehet jelenteni, hogy a 2011-es év legalacsonyabb szintjét láthattuk az elmúlt időszakban. A SPY az augusztusi csökkenése óta a legmagasabb szinten zárt, áttörve a 200-as mozgóátlagot. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.