BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Soros: A Szovjetunió összeomlásához hasonló folyamat zajlik

Soros György szerint a jelenleg elszenvedett pénzügyi és gazdasági válság sokban emlékeztet az Szovjetunió széthullására.

A milliárdos befektető a Bloombergnek nyilatkozva úgy fogalmazott: két évtizeddel ezelőtt is összeomlottak a piacok, amelyeket azután a hatóságok mesterségesen életben tartottak, így egy ideig nem tűnt fel, hogy maga a rendszer esett szét.

A milliárdos befektető saját szavai szerint igencsak megzavarodott a jelenlegi helyzetben, azt azonban biztosnak látja, hogy 2008-ban a legnagyobb hibát azzal követték el az államok, hogy nem vezettek be globális szabályokat a pénzügyi szektorban. Ezáltal Soros szerint a dereguláció vírusként terjedt tovább, a folyamat pedig a mai napig nem zárult le. A befektető úgy látja, még mindig nem történt elegendő előrelépés a pénzpiacok újraszabályozása terén.

Soros György júliusban szállt ki a befektetési üzletből, azóta kizárólag saját és családja vagyonát forgatja. Mint mondta, jelenleg teljes munkaidőben foglalkozik jótékonysággal.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.