BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tegnap a bikák győztek

Szerdán az indexek magasabban zártak, miután a francia hírügynökség bejelentette, hogy Kína segítséget nyújt az európai adósságválság megoldásával kapcsolatban.

Szerző: Tradenet Global

A nyitást követően kisebb volatilitás mellett nyereséggel indult a kereskedés, de a lendület csak fél óráig tartott ki. Ezt követően csökkenés következett be, majd a piacnak ismét sikerült elindulni felfelé, és közel a nap legmagasabb értékén zárt. A részvények több mint 1 %-os növekedést értek el, miután a régió vezetői megállapodtak abban a szerdai csúcstalálkozón, hogy létrehoznak egy alapot a bankok megsegítésére, az európai adósságválság kezelése érdekében (Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia miniszterelnök egy közös találkozót is leegyeztetett).

A pénzügyi szektor vezette a növekedést, annak ellenére, hogy az amerikai bankoknak jelentős kintlévőségei vannak az európai válság miatt. A pénzügyi szektor jelentősen esett, majd kimászva a negatív tartományból, közel 2 %-os emelkedést ért el. Az energia szektor 2.3 %-os növekedést ért el, miután a nyersolaj hordónkénti ára 3 %-ot esett, 90.20 dolláros hordónkénti árra. A csökkenést kiváltó okok: frissítet leltár adatok és az elmúlt 4 hónap jó teljesítménye után gyengébb növekedési ütem.

Az Amazon (AMZN $198.40) 12.66 %-os csökkenést ért el, miután az internetes kereskedési óriás nem hozta a várt számokat. A First Solar (FSLR $46.11) csökkentette a tervszámokat, mivel a napelemek iránti kereslet jelentősen visszaesett. Ennek hatására 4 brókercég is csökkentette a részvények célárát. A részvények ennek ellenére 6.56 %-al emelkedtek a két nappal ezelőtti eladási hullám után. A RIMM (RIMM $20.72) részvényei 7 %-al csökkentek, miután az okos telefongyártó bejelentette, hogy a PlayBook operációs rendszer frissítése februárra tolódik.

Csütörtök: ma számos iparági óriás tesz közzé jelentést, többek között: HSY, DOW, MO, CL, PG, XOM. Az amerikai GDP számok is megjelennek ma.

S&P500 (SPY)

Tegnap a bikák és medvék csatájával az előbbiek kerültek ki győztesen. A nap során az index a 200-as mozgóátlag alá süllyedt, majd végül felette zárta a napot. A vevők várhatóan újra megpróbálják ma magasabb szintre „tolni” az indexet, így az október 4-e óta rally nem áll meg. Továbbra is 119-es pontnál várható egy jelentősebb támasz csökkenés esetén.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.