BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Commerzbank: Mostantól a hazai gazdaságot segítjük

Németország második legnagyobb bankja harmadik negyedéves eredményei kapcsán közölte: csak hazai piaca és Lengyelország megsegítésére koncentrál a jövőben.

Eric Strutz, a Commerzbank pénzügyi igazgatója a pénzintézet eredményeiről szóló sajtótájékoztatón leszögezte: a jövőben kizárólag a lengyel és német gazdaságot segítik hitellel kapcsolatos döntéseikkel. A menedzser megfogalmazása szerint a cégnek a hazai gazdaságot kell segítenie, miközben más pénzintézetek visszaveszik tevékenységüket.

A 25 százalékban a német állam tulajdonában lévő Commerzbank fokozatosan csökkenti aktivitását a többi eurózóna tagország piacán és leépíti a kockázatosabb eszközöket. A lefaragás elsősorban a portugál, olasz, spanyol, ír és görög piacokat érinti. A cég eddig 20 százalékkal, 13 milliárd euróra csökkentette az eladósodott eurózóna tagállamok irányába jelentkező kitettségét.

A Reuters kommentárja szerint az a tény, hogy még Európa legerősebb gazdaságában is visszavágnak a bankok, megmutatja, hogy Németország számára is komoly kihívást jelent az adósságválság. A cég egyelőre biztosan megtartja kelet-európai leányát, a BRE Bankot, de egyértelművé tette, hogy inkább elad bizonyos ágazatokat, semmint hogy ismét a német állam segítségére szoruljon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.