BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pénzük elértéktelenedésétől tartanak a németek

Az euróválságra tekintettel Németországban egyre nő a félelem a pénz elértéktelenedése miatt. Ugyanakkor egy tanulmány szerint egyre nagyobb a bizonytalanság azt illetően is, hova lehetne a saját vagyont befektetni azért, hogy elkerülhető legyen a veszteség.

A megkérdezettek 33 százaléka mindenesetre már nem, vagy alig bízik az európai közös valuta stabilitásában - tűnik ki a TNS Infratest közvéleménykutató intézet felméréséből, amelyet az Allianz Bank megbízásából végzett. Mindennek ellenére a legtöbb német elégedett a vagyoni helyzetével. A felmérés szerint országosan a megkérdezett német polgárok 46 százaléka tart attól, hogy csökken a vagyonának értéke az infláció miatt – jelenti a DPA.

Tavasszal ez az arány még 37 százalék volt. Ugyanilyen mértékben nőtt a bizonytalanság a helyes pénzbefektetést illetően is. A válaszadók 46 százaléka nyilatkozott úgy: nem biztos benne, hogy a pénzt hol a legjobb elhelyezni. Az eredmények szerint tovább csökkent a befektetési alapok és részvények népszerűsége, viszont növekedett az érdeklődés az ingatlanok iránt. A kedvelt befektetések listáján előkelő helyen szerepelnek az olyan klasszikusok, mint a takarékbetét vagy a takaréklevél, a válaszadók 53 százaléka  nyilatkozott úgy, hogy ezekben parkoltatná a pénzét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.